Sport

Kad proradi ego superzvijezde. Cristiano Ronaldo im poslao nekoliko smajlića, a onda ih blokirao!

Nezadovoljan cijenom istaknutom pored vlastitog prezimena, Cristiano Ronaldo je u martu 2020. godine blokirao instagram račun Transfermarkta, objavio je “The Athletic”.

Portal specijaliziran za transfere i procjenu vrijednosti nogometaša u tom je trenutku Ronalda držao na “samo” 75 miliona eura, prenose “Sportske novosti”.

Ronaldova blokada stigla je kao reakcija na Transfermarktovu temu – portal je složio “idealnu momčad Jorgea Mendesa”, jedanaestoricu top igrača iz “štale” portugalskog superagenta. Tada još u dresu Juventusa, portugalski napadač predvodio je napad, ali iznenada opremljen diskontnom cijenom.

Ubrzo nakon što je nacrtao teren s jedanaestoricom Mendesovih klijenata, Transfermarkt je objavio noticu “ne možemo tagirati Ronalda jer nas je blokirao kada je vidio svoju tržišnu vrijednost”.

PROČITAJTE  Ronaldu će se pasti mrak na oči kad ovo vidi. "Forbes" objavio listu najplaćenijih sportista svijeta

“Poslao je poruku našim zaposlenicima u odjelu za društvene mreže. Oni su mu u odgovoru argumentirali “i dalje si uvjerljivo broj jedan među igračima tvoje dobi”.

Mislim da je razlika između Ronalda i prvog sljedećeg igrača u toj kategoriji bila negdje između 30 i 50 miliona funta. Ronaldo je zatim poslao nekoliko smajlića i ubrzo nas blokirao”, otkriva Transfermarktov koordinator Christian Schwartz.

U trenutku objave Mendesove idealne momčadi 35-godišnji Ronaldo bio je drugi najskuplji eksponat na terenu, iza Bernarda Silve kojeg su procjenjivali na 100 miliona eura.

Ljetos je Portugalac (koji sljedeće sedmice slavi 37. rođendan) Juventus zamijenio za Manchester United u transferu teškom 15 miliona eura.

“Staroj dami” žurilo se prodati kako bi rasteretila proračun, opterećen astronomskom Ronaldovom plaćom. Za klub i reprezentaciju ove sezone postigao je 19 golova u 28 nastupa, ali na Old Traffordu se koncepcijski baš i ne uklapa u nacrte njemačkog menadžera Ralfa Rangnicka…Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare