Zdravlje

Kada tražiti pomoć: Glavni simptomi koronavirusa

Prema dosadašnjim analizama slučajeva, infekcija COVID-19 u oko 80 posto slučajeva uzrokuje blagu bolest (bez pneumonije ili blagu upalu pluća) i većina oboljelih se oporavlja, 14 posto ima težu bolest, a 6 posto ima teški oblik bolesti.

Pranje i dezinfekcija ruku ključni su za sprečavanje infekcije. Ruke treba prati često i temeljito sapunom i vodom najmanje 20 sekundi. Kada sapun i voda nisu dostupni možete koristiti dezinficijens koji sadrži najmanje 60 posto alkohola.

Koronavirus je prema navodima grupa virusa, a simptomi trenutnog odstupaju od onih poznatih. Prema pisanju stručnjaka postoje tri glavna simptoma zaraze novim koronavirusom:

  • Temperatura,
  • Kašalj
  • Otežano disanje.

Prema pisanju centra za prevenciju bolesti u SAD, simptomi se javljaju dva dana nakon kontakta sa zaraženom osobom.

PROČITAJTE  Jedan od najboljih golmana svijeta u izolaciji zbog korone. Ipak, trebao bi biti spreman za veliki derbi

Ovaj se zaključak bazira na prijašnjim događajima prema vremenu inkubacije MERS virusa (jednog tipa koronavirusa). Pojedinci će doživjeti neprimjetne simptome, dok kod drugih oni mogu biti puno ozbiljniji i uzrokovati smrt.

Kako su simptomi koronavirusa toliko slični gripi i prehladi, važno je ne brzati sa zaključcima. Ipak, ako ste doživjeli ove simptome, Svjetska zdravstvena organizacija savjetuje da morate potražiti pomoć ljekara.

Predložene su mjere zaštite, a najvažnija je higijena ruku – perite često toplom vodom i sapunom. Ne kišite u ruke, ne kišite u druge, izbjegavajte velika okupljanja i koristite gle za dezinfekciju ruku što češće.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare