Svijet

Kadirov poslao dobrovoljce u Donbas, kaže da su spremni na sve: Ako neko poželi zalogaj iz nečije zemlje, ostat će bez zuba

“Još jedna grupa dobrovoljaca krenula je prema specijalnoj operativnoj zoni Donbas s međunarodnog aerodroma u Groznom. Zahvaljujući sjajnoj obuci osoblja Fakulteta za obuku specijalnih snaga, dobrovoljci su odlično pripremljeni za rješavanje operativnih zadataka”, naveo je jutros čečenski lider Ramzan Kadirov, prenosi B92.

On je jutros na aplikaciji Telegram objavio da zapadni svijet očito još uvijek ne može razumjeti jednu stvar: Današnja Rusija nije Gorbačovljev savez republika i nije Jeljcinov teritorij izgrađen na državnom udaru i deficitu.

“Ovo je još jedna jaka i moćna Rusija, a vi, zapadni političari, morate preispitati ne strategiju raspada Ruske Federacije, već odnos prema saradnji sa zemljom koja je u proteklih 20 godina bila opljačkana i ponižena od strane Zapada, a danas je moćna politička struktura, reorganizirana i nepopustljiva.

Rusija zna kako steći prijatelje, a najbolji prijatelj među svim zemljama svijeta je onaj koji je pouzdan i pošten.

No kako je dobro primijetio naš predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin, ako neko poželi zalogaj iz nečije zemlje, ostat će bez zuba i do kraja života jesti sažvakanu hranu koju mu susjed servira na kašiku. Naučite biti prijatelji s Rusijom – zubi će vam zdraviji”, napisao je Kadirov na aplikaciji Telegram.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
ZIVJELA bratska Rusija
ZIVJELA bratska Rusija
1 mjesec

Kadirov dolazi u BOSNU da uspostavi Putinovu RUSIJU.

ZIVJELA bratska Rusija