Region

Kako i zašto je ubijen Arkan: Procurili podaci stranih obavještajnih službi

Zloglasni Željko Ražnatović Arkan godinama je u svojoj okolini imao ljude od povjerenja, od kojih su mnogi brinuli o njegovoj bezbjednosti, ali kada je većina njih uklonjena po tajnom planu državnih struktura i srpskog podzemlja, oko šefa Srpske dobrovoljačke garde (SDG) ostali su najobičniji amateri i ulizice, što ga je početkom 2000. koštalo života.

Te informacije navedene su u dokumentaciji stranih bezbednosnih službi.

“Arkanovi najbliži prijatelji i saradnici su tokom devedesetih godina uklanjani da bi se on oslabio. Umjesto iskrenih prijatelja pojavljivali su se neki novi koji su mu laskali, ali su znali da pobjegnu kada je teško. Međutim, najgore je bilo kada je riječ o obezbjeđenju, jer su tu odjednom počele da dolaze osobe bez iskustva i osjećaja za opasnost. Svi oni su uvjeravali Arkana da je bezbjedan i da nema zbog čega da brine. Mnogi su ga tapšali po ramenu. Sve to je kod njega izazvalo lažan osjećaj sigurnosti, opustio se. Takav odnos ljudi oko njega, doveo je do njegovog ubistva u “Interkontinentalu” 2000. godine”, stoji između ostalog u navodima stranih službi.

Također, navedeno je da je Arkan godinama prije toga imao jako obezbjeđenje, a posebno se ističe činjenica da devedesetih nije bilo nikako lako brinuti o njegovoj bezbjednosti i raditi kao njegov tjelohranitelj. Otkriva se i da je postojao čovek koji je svakog dana do najsitnijih detalja planirao put kojim će se kretati i Arkan i njegova porodica.

“Od tog plana se devedesetih rijetko kad odstupalo. Inače, o njegovoj bezbjednosti je u to vrijeme svakoga dana brinulo 20 do 30 ljudi”, navedeno je u informacijama stranih službi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare