Puni Gas

Kako izgleda jedan od najjeftinijih evropskih automobila na struju

Dartz je kompanija iz Latvije koja se specijalizovala za proizvodnju skupih i unikatnih SUV vozila otpornih na metke. Svojim novim projektom ovaj proizvođač krenuo je u potpuno drugom smjeru.

Freze Froggy EV Beachstar je mali električni kabriolet koji kao da je ispao iz vremeplova namještenog na osamdesete godine prošlog vijeka.

Web stranica proizvođača reklamira ovaj kabrio sloganom: Najjeftiniji električni automobil u Evropskuj uniji!

Da li je najjeftiniji, nismo baš sigurni, ali ovaj mali automobil izgleda kao igračka. Zasnovan je na kineskom električnom automobilu Wuling Hong Guang Mini EV, prenosi B92.

Prvi modeli sredinom 2023. godine

Dartz je objasnio da je napravio Freze Froggy EV Beachstar specijalno za “car sharing” programe i rent a car kompanije.

Mali auto nudi autonomiju od 200 kilometara u standardnoj verziji i 300 kilometara sa baterijom dugog dometa. Snaga elektromotora je 41 KS. Prema proizvođaču, najveća brzina je 100 km/h.

Kako kažu, vozilo je vizuelni omaž Dartzovim prethodnim automobilima, Millennium Mercedesu, sa šasijom G-klase i karoserijom SLK-klase koji je kompanija napravila za investitora Jima Rodgersa i njegovu suprugu, ili Volkswagen Bubi, koja podsjeća na žabu i konstruisana je početkom devedesetih.

Dartz planira da počne sa isporukama modela ​​Freze Froggy EV Beachstar sredinom 2023. Cijena bi trebalo da iznosi oko 20.000 eura.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare