Region

Kako je slovenski nogometni sudija Skomina pokrenuo politički skandal

Europarlamentarci iz Slovenije oštro su reagirali na nečuvenu uvredu češkog eurozastupnika i bivšeg ministra Aleksandra Vondre koji je Slovence nazvao “oportunističkim svinjama”, nezadovoljan suđenjem slovenskog nogometnog sudije Damira Skomine na utakmici između Slavije iz Praga i danskog FC Midtjyllanda.

“Vaše su bezobrazne riječi na Twitteru nakon utakmice podle i ponižavajuće. Njima ste uvrijedili ne samo Slovence nego i Čehe koji se toga vjerujemo stide. Nadamo se da ćete se nad njima zamisliti i izviniti za nepotrebno širenje mržnje. Time biste spasili čast svojega naroda koji zaslužuje bolju reprezentiranost u Evropskom parlamentu nego što je vaša”, napisali su u zajedničkom pismu slovenski eurozastupnici, upozorivši i na bliske i prijateljske odnose Čeha i Slovenaca kroz historiju i kulturnu bliskost obaju naroda.

Protestno su pismo osim Vondri dostavili i predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju, te čelnicima političke grupacije Evropskih konzervativaca i reformista (ECR) čiji je Vondra član.

Dodatno pismo Sassoliju je uputila slovenska eurozastupnica Tanja Fajon, te ga pozvala da skandal koji je izazvao Vondra prouči i donese “odgovarajuće sankcije”, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Povod za ispad češkog političara i bivšeg ministar obrane u češkoj vladi bilo je kontroverzno suđenje slovenskog suca Skomine koji je protiv Slavije nakon intervencije VAR-ponovio penal za dansku ekipu, pa je ona u nastavku s 4:1 preokrenula rezultat i plasirala se u Ligu prvaka.

Ogorčeni političar i navijač Slavije na Twitteru je poslije utakmice napisao da ih je “uništio slovenski sudija” koji nije niti pogledao snimku sporne situacije, a priznao je procjenu VAR-a, prema kojoj se Slavijin golman prilikom prvog izvođenja jedanaesterca micao s gol-linije i odredio da se kazneni udarac ponovi.

“Uvijek sam govorio da Slovenci mogu biti oportunističke svinje. Pogledajte na primjer kako se ponašaju prema turistima koji prolaze kroz njihovu zemlju do Hrvatske. To su potvrdili danas”, ustvrdio je češki političar i strastveni navijač češkog kluba, očito tako izazvavši politički skandal, a ne samo nogometno-arbitražni prijepor.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare