Kriminal

Kako je uhapšena Dijana Hrkalović? Policija se pojavila kad je najmanje očekivala

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, vraćena je sinoć u pritvor u Centralni zatvor, a organi reda lišili su je slobode u Beogradu dok je kupovala namirnice u lokalnoj prodavnici.

Kako saznaje Nova.rs, Hrkalović je sišla ispred zgrade u kojoj živi, kako bi pazarila u prodavnici, ali su joj tada prišli pripadnici policije, koji su je, po rješenju Specijalnog suda, vratili ponovo u pritvor.

Inače, Specijalni sud odredio je Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bjekstva i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Prethodno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri prijedlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

„Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u prijedlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bjekstva”, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

Hrkalović je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova – zbog postojanja opasnosti od bjekstva i utjecaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare