Magazin

Kako su prevarili Brada Pitta: ‘Godinu dana sam k‘o blesav tragao za lažnim blagom u Francuskoj‘

Brad Pitt (58) u velikom je intervjuu za GQ rekao dosta upečatljivih stvari. Recimo, kako razmišlja o kraju glumačke karijere i osjeća da je “jednom nogom već vani”. Njegovi fanovi odmah su se rastužili. Pričao je o novom filmu “Bullet Train” i namjeri da se više bavi produkcijom.

No, uz te ozbiljne, misaone teme, glumac je ispričao i doista smiješnu priču o tome kako je ispao naivac. Bio je žrtva muljatora te proveo godinu dana tražeći zakopano srednjovjekovno blago na svom francuskom imanju Château Miraval.

Šarmantni oskarovac, iz nekog je razloga odlučio priznati da ga je prevario neimenovani muškarac uvjerivši ga njegov posjed vrijedi puno više od 60 miliona dolara koju su on i bivša supruga Angelina Jolie platili za njega 2008. godine.

Prevarant je ispričao Pittu kako su srednjovjekovni vlasnici vile zakopali hrpe “zlata vrijedne milione dolara” negdje na imanju. Zlato je, tvrdio je, dovezeno s Levanta tokom krstaških ratova i onda skriveno.

“Bio sam opsjednut tom pričom. Tokom cijele jedne godine bilo je to sve o čemu sam mogao razmišljati. Osjećao sam nevjerovatno uzbuđenje zbog cijele priče. – rekao je Brad, koji je nabavio radarsku opremu za lov na skupocjeni plijen. – Možda to ima neke veze s tim gdje sam odrastao. Uvijek se pričalo o skrivenom zlatu zakopanom u planinama Ozark i te su me priče fascinirale”.

Na kraju je odustao od potrage ostavši praznih ruku. Tada je otkrio da ga je muškarac koji mu je prodao priču o blagu u stvari želio privući da investira u jednu kompaniju koja se bavi različitim radarima. Ideja o skrivenom blagu trebala je potaknuti Pittovu strast prema tehnologiji, valjda.

Glumac je prizno da se zbog truda uloženog u besmisleni lov na zlato na kraju osjećao “prilično glupo”.

“Dobro, lov je bio uzbudljiv”, rekao je.

A prevarant je znao isplesti priču i učiniti je uvjerljivom jer bi se ispod dvorca doista moglo nalaziti kakvo blago. Château Miraval smješten je, naime, uz drevni rimski trgovački put, imanje je prostrano i na njemu je niz građevina, uključujući kapelu iz 13. stoljeća u kojoj su se on i Angelina vjenčali.

Château Miraval i nagrađivano vino iz njegovih vinograda sada su novi izvor frustracije za glumca. Imanje je predmet najnovije tužbe koju je Brad Pitt podnio protiv bivše supruge u njihovu nemilosrdnom, dugotrajnom brakorazvodnom ratu.

Nakon što je Angelina Jolie prošle godine prodala svoj udio ruskom milijarderu Juriju Shefleru, Brad ju je u februaru tužio, tvrdeći da je nezakonito zanemarila njihov dogovor da nikada ne prodaju svoje udjele bez dopuštenja drugog.

U podnesku njegovog pravnog tima ranije ovog mjeseca, glumac tvrdi da mu je bivša supruga “htjela nanijeti štetu” prisiljavajući ga da surađuje sa strancem sumnjivog kredibiliteta poznatim po taktici “neprijateljskog preuzimanja” biznisa. Pitt obožava svoje francusko imanje i jako je ponosan na vina koja tu nastaju. Njegovi advokati tvde da je glumica prekršila njegova prava kao osobe koja je svoje resurse i rad investirala u uspješan biznis te da pokušava zaraditi na tuđoj investiciji.

Angelina nije komentirala optužbe svog bivšeg supruga ili njegov lov na lažno blago.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare