Svijet

Kakva tragedija: Bračni par umro od covida-19, njihovo četvero djece ostalo bez roditelja. Beba rođena carskim rezom još nema ni ime

Daniel i Davy Macias iz Južne Kalifornije imali su četvero djece i peto dijete im je bilo na putu. Budući da je Davy radila kao babica, izuzetno su pazili da dok je trudna ne dođe u kontakt sa virusom.

Bračni par je bio vrlo voljen u susjedstvu. Daniel je predavao matematiku, a njegova žena je pomagala trudnicama oko porođaja, bili su izuzetno cijenjeni. Brinuli su o svoje četvoro djece, a kada su saznali da čekaju peto dijete, prodali su kuću pred sam početak pandemije i preselili se kod ženinih roditelja, piše CNN.

Godinu i po su se Maciasi pazili zaraze, ali kako se približavao polazak djece u školu znali su da će se morati izložiti riziku. Djecu su odlučili povesti u mali zatvoreni vodeni park da proslave kraj praznika i početak školske godine. Baka djece vjeruje da su se tu i zarazili.

PROČITAJTE  U EU se dešava nezamislivo: Evropski parlament sprema tužbu protiv Evropske komisije

“Nije tačno da se moj sin i njegova supruga nisu htjeli vakcinisati, samo su oklijevali. Htjeli su znati sve informacije prije nego što prime vakcinu. Sada vidimo da je korona rulet i da su moji najmiliji preminuli, ova bolest ne bira”, rekla je žena kojoj su nakon smrti sina i nevjeste pripala djeca.

Ljekari su morali hitno poroditi majku (37) jer je postalo jasno da neće moći samostalno disati. Preminula je uskoro nakon toga, a da nije ni upoznala svoju bebu koja je rođena carskim rezom.

Muž se borio još dvije sedmice i priopćeno mu je da su ženu porodili, a medicinske sestre su pokazale sliku bebe Danielu koji se u tom trenutku borio s komplikacijama virusne infekcije. Uspio je vidjeti bebu nakratko, ali je umro prije nego što je odabrao ime za kćerkicu.

PROČITAJTE  Užasna tragedija: Glumac Alec Baldwin na snimanju filma ubio snimateljicu i ranio režisera

Tako je beba ostala bez imena, a porodica je za sada zove “malena.”

Žena je umrla 26. augusta, a muž 9. septembra, iza njih je ostalo petero djece starosti od nekoliko sedmica do osam godina. Na baki je bilo da saopći tužne vijesti djeci. Vijest o smrti roditelja najteže je podnijela trogodišnja kći.

Sada je pokrenuta akcija skupljanja novca za djecu koja su ostala bez oba roditelja i veliki broj ljudi iz njihovog susjedstva pridružio se u doniranju sredstava, piše CNN.Povezani postovi: