Magazin

Kakve budale: Stavio glavu u krokodilovu čeljust. Sve zbog fotografije

Bizaran je to show, koji uvijek privlači gledatelje. Muškarac, koji inače brine o krokodilima, ulazi u njihov kavez i započinje igru. Gledaju se, onda mu prilazi bliže, pa mu daje poljubac u vrh njuške i onda, kao vrhunac te zaista iznimno čudne točke, stavlja glavu u reptilova usta. Životinja je naučena da ne zatvori usta, naravno, no zapravo je to uvijek rizičan pothvat, jer može nekad reagirati drugačije nego inače i tada muškarcu nema spasa.

No, za sada nije bilo takvih incidenata u tajlandskom Sriracha Tiger Zoo. Sve to na radost publike koja promatra cijelu zabavu i koja komunikaciju između moćnih životinja i njihova timaritelja promatraju zadržana daha.

PROČITAJTE  Stravični prahistorijski krokodil bio je duži od sedam metara

Ipak, mnogi kritiziraju ovakav način zabave. Upozoravaju da se zapravo ne pazi ni na čovjeka ni na krokodila: da potonji kojim slučajem usmrti čovjeka, zbog njegova naglog pokreta ili bilo kojeg drugog razloga, sigurno bi se eutanaziralo životinju. Na taj način bi dva života bila izgubljena, a to je realan rizik koji postoji i to samo zbog zabave nekolicini posjetitelja ZOO vrta

Tagovi:


Povezani postovi: