Politika

Kao da je malo ciknuo. Niko nikada SDA nije gore okarakterisao kao PDP-ov generalni sekretar

Prijetnje ratom kao “argument” u političkoj raspravi odlika su SDA od njenog nastanka i danas su se u tu činjenicu mogli uvjeriti i politički faktori u Evropskoj uniji.

Poručio je ovo putem Facebooka generalni sekretar PDP i banjalučki odbornik Milko Grmuša reagujući na današnje saopćenje iz SDA povodom prijedloga o “mirnom razlazu u BiH”.

SDA u saopštenju navodi da nikakvog “razlaza BiH” ne može biti i da oni koji to zagovaraju rizikuju ratove u cijeloj regiji i Evropi.

– Stvari treba nazvati pravim imenom: ratom Evropi, pored SDA, u modernoj historiji prijetili su još samo teroristi tzv. „Islamske države“. Slučajnost? Ne bih rekao – bulazni Grmuša.

On dodaje da odavno upozorava da ovakvoj SDA, koja nije u stanju da mirno, civilizovano i politički argumentovano raspravlja o bilo kojoj temi, već svako malo zvecka oružjem radi promocije svojih političkih ideja, nije mjesto u Evropskoj narodnoj partiji, baš kao što ni Bosna i Hercegovina, u ovom ili onom obliku, nikad neće biti dio Evropske unije dok je SDA relevantan politički faktor.

– Takođe, dobro je što je SDA konačno pokazala i svoje pravo lice kad je riječ o integracionim procesima: ova stranka samo fingira da se zalaže za evroatlantske integracije i na toj prevari je dobijala podršku međunarodnog faktora. SDA nije za bilo kakve integracije sem ukoliko one nisu zasnovane na šerijatskom pravu – kaže Grmuša.

On ističe da je to razlog što neprestano insistira i unutar PDP da apsolutno nikakvu saradnju, pa ni na tehničkom nivou, ne praktikuju sa “ovom i ovakvom radikalnom, militantnom i ekstremističkom SDA”.

– I od tog stava neću odstupati ni dalje, pri čemu ću nastaviti da o ovim stvarima otvoreno i bez dlake na jeziku razgovaram sa svim funkcionerima Evropske narodne partije i političarima iz Evrope i drugih zemalja – poručuje Grmuša.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare