Politika

Kapidžić pogubio kompas: Sve što je kontra SDA naziva ‘plaćenim ubicama’ i poredi sa četnicima. Zahiragića naziva ‘svjetlom’

Faruk Kapidžić, novopečeni SDA-ovac, ranije poznat kao uspješni arhitekta, a danas prepoznatljiv po uvredljivim, odvratnim i sumanutim objavama u kojima rešeta sve što nije SDA, posljednjih sedmica intenzivirao je svoje pljuvanje.

Kratkim pregledom njegovog ‘news feeda’ na Facebooku može se zaključiti da Kapidžić zvani ‘dia’ polako, ali sigurno preuzima ulogu SDA-ovih botova-uhljeba kao što su mulahusići, linge…

Tako se Kapidžić posebno okomio na novinare koji kritiziraju njegovo novo stranačko utočište i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića. Na udaru su Senad Pećanin i Senad Hadžifejzović koje naziva ‘plaćenim ubicama’ čiji je faktički zadatak da ubijaju državu BiH. Spasilac je naravno Izetbegović.

Pored novinara tu su i političari koji su kontra SDA. Tako je ‘dia’ objavio post u kojem rukovodstvo Naše stranke (Edina Fortu i Predraga Kojovića) uporedio sa četnicima.

“Nekada su neprijatelji i rušitelji države i zajedničkog života u istoj bili maskirani, sa puškama i plaćeni od susjedne države. Tridesetak godina poslije su bez maski, sa osmjesima i plaćeni od naše države”, navodi Kapidžić.

Koliko je radikalan u pljuvanju, toliko je Kapidžić radikalan i kada su u pitanju hvalospjevi SDA-ovcima. Tako je Harisa Zahiragića nazvao svjetlom koje obasjava mrak.

“Energija koju emituje je veća od TE Kakanj i TE Tuzla zajedno. Energijom je upalio svjetla u „mračnoj rupi“ i pretvorio je u svijetlu tačku političke scene Kantona Sarajevo. Sa pojavom svjetla razbježali su se oni kojima svjetlo smeta. Mutni umovi koji su pobjegli iz te „mračne rupe“, pa je tek onda nazvali „mračnom rupom“, sada jedino što mogu jeste da čekaju da se ta energija potroši i da se reflektori koji prate njihove mutne radnje ugase. Ali na njihovu žalost to je ekološki obnovljivi izvor energije zvani Haris Zahiragić”, piše Kapidžić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare