Karić Benjamina, Grad Sarajevo, Ljubiša Ćosić
Politika

Karić održala lekciju Ljubiši Ćosiću: Te ‘protjerane table’ pošaljite u zatvore gdje leže ratni zločinci

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je ničim izazvan ponovo rigao vatru na Sarajevo, pa mu je opet stigao odgovor Benjamine Karić.

Sad mu smeta što na tablama na ulazu u grad piše ‘1.425 dana pod opsadom’. Kao odgovor, Ćosić najavljuje da će na ulazu u Istočno Sarajevo postaviti svoje table. Na njim bi trebalo pisti ovo:

“Grad Istočno Sarajevo, grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”.

Sad mu je odgovorila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Gradonačelniče Ćosiću, ‘protjerane table’ pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci ili ispred kuća onih koji su sistemski tražili od ljudi da napuste domove u Sarajevu.

Opet je na meti Grad Sarajevo kojem, ni sam Ćosić, ne može da ospori 1425 dana pod opsadom. Ali zato, na vrlo perfidan način, kaže da se vodio građanski a ne odbrambeno-oslobodilački rat od neviđene agresije na Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.

Sarajevo je uvijek bilo i bit će grad za sve dobronamjerne i i ljude širokih vidika, svih vjera i nacija.

Zato nikada i nikome više nećemo dozvoliti da se ta njegova otvorenost i tolerantnost obezvrijede, i da se žrtva i zločinac izjednačavaju”, navela je Karić.

Inače, ovo nije prvi put da se Ćosiću ne sviđa nešto u Sarajevu. I Karić mu je svaki put održala lekciju iz historije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare