Kriminal

Kasumović ostaje u pritvoru narednih mjesec dana. Advokat Crnalić: Ovo je sramotno

Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović ostat će u pritvoru narednih mjesec dana, odluka je to Kantonalnog suda u Zenici.

Kasumović je uhapšen prije zbog afera “Zenicatrans” zajedno sa još 10 osoba. Pritvor je određen njemu i Vahdetu Drini, dok su ostali uhapšeni u okviru ove akcije pušteni da se brane sa slobode.

U odnosu na osumnjičene B.K.A., M.A. i O.Z., sud je odbio prijedlog za određivanje pritvora, te su umjesto pritvora određene mjere zabrane sastajanja sa određenim licima.

Ovu informaciju potvrdio je medijima i Asim Crnalić, advokat Kasumovića, nakon završenog ročišta u Kantonalnom sudu u Zenici. On je kazao da je ova odluka suda, kao i kompletan rad pravosuđa u ovom slučaju sramotan.

PROČITAJTE  U jutrošnjoj akciji SIPA-e priveden direktor Bosnalijeka, profesor Mehmed Jahić i njegova supruga
Advokat Crnalić nakon ročišta

“Ovo je pogrešna sudska odluka i Tužilaštvo je namjestilo rezultat. Nije bilo nikakve zapreke da Tužilaštvo sasluša tih 11 svjedoka jer je imalo dovoljno vremena i očigledno se radi o procesnom manevru kako bi se ostvarili uvjeti za podnošenje prijedloga za pritvor”, rekao je Crnalić

On tvrdi da nema krivičnog djela.

“Stajališta sam da u ovoj krivičnoj stvari nema krivičnog djela i da je gradonačelnik Kasumović radio ono što se očekuje od čovjeka koji obavlja tu funkciju. On je štitio interes Grada, a Tužiteljstvo ga sumnjiči da nije dovoljno štitio interese Porezne uprave FBiH. To je temeljni teret koji mu se stavlja u ovoj krivičnoj proceduri. Pogrešno je reći da je on šef organizirane grupe i da je on zapravo kriminalac u području organiziranog kriminala. Nije zabilježen slučaj da je neko radio u interesu države a da je označen kao kriminalac”, naveo je advoka Fuada Kasumovića.

PROČITAJTE  Kasumović: Planiram predložiti da onaj koji je prodao reviziju Vučiću i krio se po trezorima bude proglašen nepoželjnim u Zenici

Na kraju je iznio zaključak da je sve simptomatično, te da je cijeli slučaj za pravosuđe sramotan.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare