Vijesti

Kavazović razgovarao sa Murizom Memićem: Potpuna istina o smrti Dženana će donijeti smiraj našem društvu

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića da je razgovarao sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef Kavazović.

Kavazović je istakao da kao otac, musliman i čovjek suosjeća s porodicom Memić i dijeli njihovu tugu. Kazao je kako podržava njihovo nastojanje da se otkrije potpuna istina o svim okolnostima koje su dovele do smrti njihovog mladog sina.

“Državne institucije, naročito one sigurnosne i pravosudne, ne smiju ostavljati prostor za sumnju u svoj rad. Nepovjerenje u institucije države unosi nemir u sve nas i otvara prostor bezakonju. Nikada i nigdje nije uspostavljena funkcionalna država blagostanja na nepravdi i anarhiji. Na zulumu i neredu, fesadu nijedna država nije opstala. Povratak povjerenja u institucije države i borba protiv korupcije moraju biti prioriteti svih u našoj državi i društvu”, kazao je ovim povodom reisu-l-ulema Kavazović.

PROČITAJTE  Danas veliki protesti u Sarajevu 'Pravda za Dženana i Davida': Objavljen plan kretanja

Također, naveo je da se nada da će transparentan i profesionalan sudski postupak u ovom predmetu u što skorije vrijeme otkriti potpunu istinu o smrti rahmetli Dženana i donijeti smiraj, kako porodici Memić, ocu Murizu, tako i čitavom našem društvu.Povezani postovi: