Sport

Kćerka Šefika Džaferovića postaje član Upravnog odbora FK Sarajevo?

FK Sarajevo bi na narednoj Skupštini kluba trebao dobiti dva nova člana Upravnog odbora. Nakon što je u javnosti procurio dokument kojim se razrješavaju Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, te da će na njihova mjesta doći dvije nove osobe.

Jedna od njih je Ismir Mirvić, koji je u prethodnom periodu postigao dogovor sa vijetnamskim biznismenom Nguyen Hoai Namom, oko preuzimanja njegovog udjela. To je konačno kompletirano u prethodnim danima, a skupštinski članovi će to zvanično aminovati na narednoj sjednici. Mirvić će najvjerovantije obavljati ulogu predsjednika UO, što je i logično.

Druga osoba koja s epojavila kao neko ko će u narednom periodu obavljati ulogu člana Upravnog odbora FK Sarajevo je Jasmina Suljović. Mnogi su se pitali ko je zapravo Jasmina Suljović?

PROČITAJTE  Igrač Borca prepričao šta se desilo u Mostaru: Zvonić mi govori da bježim, ja se smijem, a on ponovo 'Bježi, nije z*********a'

Kako piše Sport1, radi se o advokatici, koja u Sarajevu ima advokatsku kancelariju.

Ono što je posebno interesantno, je da je Jasmina Suljović, zapravo kćerka Šefika Džaferovića, funkcionera SDA stranke i aktuelnog člana Predsjedništva BiH.

Da li će Jasmina Suljović i zvanično postati član UO FK Sarajevo ostaje da se vidi nakon skupštinskog zasjedanja. Podsjetimo, Skupština FK Sarajevo bit će održana 19. septembra 2021. godine.Povezani postovi: