Vijesti

KCUS: Amina Smajlović zloupotrebljava invalidsku karticu kćerke. Vrijeđa i mobinguje uposlenike i pacijente

KCUS je jutros poslao dement na informaciju koju je objavio Raport.

Naime, jutros smo objavili da je menadžement KCUS-a pokrenuo disciplinski postupak protiv Amine Smajlović.

“Prema pisanoj informaciji Sektora zaštite KCUS-a, radnica Amina Smajlović, ne poštuje utvrđenu proceduru regulisanja sobraćaja u krugu KCUS-a, tj. zloupotrebljava invalidsku kartice dodjeljenu mldb. N.S.

Uposlenica Amina Smajlović invalidsku karticu koristi radi dolaska na radno mjesto vlastitim automobilom i parkiranja istog ispred ulaza Klinike na kojoj obavlja poslove medicinske sestre.

Prema informaciji Šefa Klinike za očne bolesti KCUS-a, radnica već duži vremenski period ometa rad i utvrđena pravila rada Klinike, tako što se izrazito negativno ophodi prema radnim kolegama i pretpostavljenim.

Na osnovu pritužbi pacijenata Klinike za očne bolesti ista se drsko odnosi i prema pacijentima, naročito u čekaonicama Klinike, te odbija obavezno nošenje zaštitne maske i pored opomena radnih kolega i pretpostavljenih, a što je obaveza utvrđena Naredbom Kriznog štaba FBiH.

Uposlenica Amina Smajlović upućuje prijetnje glavnoj sestri i šefu OJ, pa oni doživljavaju mobing, što negativno utiče na njihovo zdravstveno stanje i radnu sposobnost, zbog čega su već zakazani hirurški zahvati morali biti otkazani.

Radnica Amina Smajlović pored uvreda upućenih osoblju Klinike, vrijeđala je i specijalizante i to na nacionalnoj i rasnoj osnovi.

Ovakvo ponašanje radnice Amine Smajlović kolektiv Klinike za očne bolesti trpi već duži vremenski period, o čemu postoje i disciplinske prijave.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare