Vijesti

KCUS tvrdi da je sve uredu. O intervenciji policije ni rijeci

Dešavanja vezana za kliniku na Podhrastovima su dospjela u centar bh. javnosti. Sada se napokon o toj temi oglasio i Klinički centar Unbiverziteta u Sarajevu. Zanimljivo u objašnjenju KCUS-a nema ni riječi o intervenciji policije o čemu je Raport već pisao.

KCUS demantuje navode o “zatvaranju Klinike za plućne bolesti i tuberkulozu KCUS-a, smjene pet medicinskih sestara, smjenu šefice Klinike za anesteziju i reanimaciju, odlazak pet anesteziologa iz KCUS-a”.

“Nije istina da je zatvorena Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu KCUS-a. Istina je da se Klinika priprema za povratak u prvobitnu namjenu, u stanje prije pandemije virusa Covid-19. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji ‘ne postoji potreba za Izolatorijumom velikog kapaciteta, te je nekoliko Covid-19 bolesnika s Podhrastova premješteno na posebni odjel Klinike za infektivne bolesti”, kažu sa KCUS-a.

Dodaju kako medicinske sestre nisu otpuštene nego vraćene na pripadajuće klinike.

“Nije istina da su smijenjene medicinske sestre. Svi ljekari i medicinsko osoblje su u okviru borbe s pandemijom privremeno radili i u Izolatoriju Podhrastovi. S obzirom da je epidemiološka situacija izrazito povoljna, te da nemamo priliv velikog broja bolesnika, što je ranije bio slučaj, ljekari i svo medicinsko osoblje vraćeni su na pripadajuće klinike shodno ugovorima o radu. Nije istina da je smijenjena šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju, prim.dr. Amela Katica Mulalić, niti za to postoji bilo kakav razlog”, kaže ona.

“Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu KCUS-a korištena je godinu dana kao jedina zdravstvena ustanova za zbrinjavanje Covid 19 bolesnika. Podhrastovi se pripremaju za zbrinjavanje bolesnika koji su i ranije liječeni u ovoj Klinici. Molimo da KCUS ne koristite kao paravan za skretanje pažnje javnosti sa pravih skandala u drugim zdravstvenim ustanovama, kao što je današnji slučaj krijumčarenja neprijavljenog materijala na aerodromu i sl”, saopćili su iz KCUS-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare