Vijesti

Kenan Magoda podnio ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Kenan Magoda podnio je ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kaže da je to uradio prvog radnog dana u 2023. godini. Naglašava da je to u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa, jer je na Općima izborima 2022. izabran i za zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kao kandidat SDP-a.

Kenan Magoda: Dobio povjerenje birača

“Na Općim izborima 2022. birači su mi dali mandat da zastupam njihove interese u Skupštini Kantona Sarajevo. Prihvatio sam taj odgovoran zadatak. Kratko vrijeme sam istovremeno obavljao i funkciju predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Prvog radnog dana u 2023. godini sam podnio ostavku u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, što je i u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa.

Moja namjera je svakako bila da ponesem ostavku u Turističkoj zajednici KS čim se za to ukaže prilika. Ostavku nisam ranije podnio kako ne bih ugrozio implementaciju finansijskog plana i programa rada za 2023. godinu.

Time bi ujedno bio ugrožen proces rada cijele Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Uradio bih to i odmah po preuzimanju mandata u Skupštini KS ali bih time u opasnost doveo projekte koji su bili u toku. Ovo se posebno odnosi na aktivnosti turističke promocije Sarajeva i organizaciju dočeka Nove godine. Turistička posjeta Sarajevu je oborila sve rekorde i na to smo jako ponosni.

Istinski sam ponosan što smo u proteklih 20 mjeseci realizirali više od 190 projekata, podržali preko 100 pojedinačnih aktivnost na području Kantona Sarajevo.

Ojačali brand

Ponosan sam što smo ojačali brand “Visit Sarajevo” u svim njegovim segmentima, kako kroz kulturu tako i kroz sport.

Prva smo javna institucija koja je uradila digitalizaciju procesa, koja je uspjela objediniti sve turističke atrakcije u Kantonu uključujući i gradski prevoz. Prva smo javna institucija koja je omogućila online plaćanje svih navedenih usluga.

I za kraj moram se još jednom zahvaliti svojim kolegama u Visit Sarajevo jer bez njih ništa ovo ne bi bilo moguće.

Ja ću u svakom slučaju nastaviti promovirati ljepote Sarajeva i Bosne i Hercegovine, bez obzira na kojem radnom mjestu da budem”, objavio je Kenan Magoda.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare