Vijesti

Kenan Magoda: Prihvatam kritike i šale na svoj račun. Posebno kada ih zaslužim

Kenan Magoda posljednih nekoliko dana našao se u žiži javnosti. Naime, on je gostujući na jednoj televiziji govorio o inicijativi da se prolongira početak nastave u školama u KS. U obrazlaženju je kazao da je ovo inicijativu podnio kako bi "učenici mogli uživati na planinama".

Poruka za roditelje u Sarajevu

Međutim, reakciju javnosti izazvala je poruka sarajevskim roditeljima. Naime, on je kazao:

"Većina njih su pušači i konzumiraju alkohol. Apelirao bih neka samo ostave cigarete i alkohol i kasirao 300 KM svojoj djeci za skijanje. Oni koji to ne konzumiraju, taj novac bi trebali imati”, rekao je, dodajući da je Vlada KS obezbijedila djeci šestog razreda besplatno skijanje na Bjelašnici i Igmanu u trajanju od sedam dana.

Ovo je izazvalo lavinu komentara, na društvenim mrežama. Sada se oglasio i Magoda:

"Jedini način da vas niko ne kritikuje je da ništa i ne radite, pa onda neće imati šta kritikovati. Ja ne želim živjeti po toj devizi i radije ću raditi i praviti greške, nego ništa ne raditi da bih izbjegao kritike. Kada ste uživo u emisiji dešava se da kažete nešto što ne biste trebali i o čemu ste razmišljali u drugačijem kontekstu pri čemu ste previdjeli da se to može pogrešno shvatiti i da time možete povrijediti neke ljude, bez da vam je to bila namjera.

Žao mi je ako sam svojim izjavama povrijedio bilo koga. To nikako nisam želio. Ubuduće ću se truditi da više razmišljam o tome da postoji mnogo načina da se određene stvari shvate i da u obzir uzmem širi kontekst od onoga u kojem se svakodnevno krećem i u kojem ja živim. Prihvatam sve kritike i sve šale na svoj račun, posebno kada ih zaslužim.

Oglasio se i Kenan Magoda

Ali ništa od toga me neće pokolebati sve dok su svojim radom pomažem da stvorimo bolje i ljepše društvo. Rezultati koje sam postigao zajedno sa kolegama iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo svjedoče o tome da smo uradili sve što smo mogli da se obogati i ojača turistička posjećenost Sarajeva i BiH.

Posebno sam se zalagao da pomognemo brojnim uposlenicima u turističkom sektoru da se oporave od posljedica pandemije i da ne ostanu bez sredstava za izdržavanje svojih porodica. Brojni realizirani projekti svjedoče tome. Moja greška je što mi je to postao prioritet. Jer sam upoznao mnoge od njih. I suosjećam sa njima pa sam iz te perspektive i govorio", napisao je Kenan Magoda.