Svijet

Kijevski špijun tvrdi da je Putin psihički “zbunjen”: Ko bi drugi mislio da će za tri dana zauzeti zemlju poput Ukrajine?

Ruski predsjednik Vladimir Putin pati od “nekoliko teških bolesti”, uključujući rak, ali “neće umrijeti sutra”, tvrdi šef ukrajinske obavještajne službe.

Kijevski vojni špijun Kirilo Budanov rekao je da se boji da ruski čelnik ima još “još nekoliko godina” vremena u sebi, prenosi “Daily Mail”.

General-bojnik je tvrdio da je Putin bio meta pokušaja atentata nakon što je pokrenuo invaziju na Ukrajinu. Rekao je da su za to odgovorni predstavnici Kavkaza, ali nije dao više detalja.

Nekoliko bolesti

U najavljivanom intervjuu za Ukrajinsku pravdu, Budanov (36) je potvrdio da Ukrajinci vjeruju da Putin pati od raka, ali nije dodao ništa novo na izvadak iz intervjua koji je otkrio pokušaj atentata na njega, prenosi Net.hr.

“Ima nekoliko teških bolesti, od kojih je jedna rak. Ali ne vrijedi se nadati da će Putin sutra umrijeti. Ima još barem nekoliko godina.

Sviđalo se to vama ili ne, ali to je istina”, rekao je Budanov te ustvrdio da je Putin bio u psihički “zbunjenom” stanju.

“Možemo puno raspravljati o stanju diktatora, koji je mislio da će za tri dana zauzeti cijelu zemlju [Ukrajinu) i podići rusku zastavu na upravnoj zgradi u Kijevu.

I treći mjesec zaredom, uz tvrdnju da ima drugu, a ponekad i prvu vojsku na svijetu, ne može se nositi, prema njegovim riječima, “sa zaostalom nedržavnom Ukrajinom”. To je njegova retorika. U kakvom bi on stanju trebao biti?'”, upitao se špijun.

Upitan vjeruje li da Putin priprema svog nasljednika, Budanov je rekao da ga je njegovo zdravstveno stanje učinilo “maničnim” i da zaustavlja tu ideju.

“To je vrlo zanimljivo pitanje. U različitim razdobljima razmišljao je o tome i u principu birao, kako kažu, favorita. Takvih je već bilo nekoliko.

Gledajući neke od njegovih maničnih sindroma, vjerojatno će se bojati ozbiljno pripremiti nasljednika, jer će shvatiti da će u pripremama ovaj nasljednik možda htjeti zasjesti na stolicu malo ranije nego što to želi sam Putin.

Svi su završili isto

Stoga sve drži na određenoj udaljenosti. I vjeruje da će vladati zauvijek. Ali neće biti tako. Pogledajte povijest bilo kojeg diktatora 20. i 21. stoljeća. Završili su isto, apsolutno svi. Nijedan od njih nije završio drugačije.

U većini slučajeva umrli su protiv svoje volje. Uzmite nedavne primjere, kao što je Sadam Hussein, bivši jugoslavenski diktator, libijski diktator. Ovo je klasična slika diktatora. Bilo je i drugih primjera u Africi. Svi su završili na isti način, a Putin će završiti na isti način”, rekao je Budanov.

On tvdi da je bilo pokušaja atentata na Putina:

“Ne tako davno, kako kažu, čak su ga pokušali ubiti predstavnici Kavkaza. Ovo je informacija koja nije javna. Apsolutno neuspješan pokušaj, ali se stvarno dogodio…

Bilo je to prije otprilike dva mjeseca. Još jednom je bio neuspješan. O ovom događaju nema govora u javnosti, ali dogodio se.”

Komentari šefa špijuna o raku uslijedili su nakon glasina u Moskvi da je Putin nedavno operiran. Izvještaji se razlikuju u tome je li imao rak štitnjače, abdomena ili krvi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare