Svijet

Kimov bijeg od poplava i covida: Satelitski snimci otkrili lokaciju sjevenokorejskog vođe

Na satelitskim snimcima Planet Labsa, američke javne kompanije za satelitsko snimanje Zemlje sa centrom u San Franciscu, uočena je jedna od tajanstvenih superjahti Kim Jong-Una parkirana u blizini tajnog odmarališta na obali Sjeverne Koreje, piše Metro.

Ogromno plovilo od 55 metara uočeno je na poluotoku Hodo, sjeverno od Wonsana, između 3. i 5. augusta. Smatra se da je to prvi put da je superjahta, koja ima prepoznatljiv crveni krov, stigla u ljetovalište, do kojeg je moguće doći samo morem ili malim cestama podaleko od većih gradova.

Inače, strani mediji pišu da je Kim postao sve povučeniji dok se njegova zemlja bori s pandemijom covida-19. Zatišje iz Pjongjanga je traja sve do prije dva dana kada je Kim proglasio veliku pobjedu nad pandemijom, a njegova sestra je utvrdila da je ‘Dragi vođa‘ bio teško bolestan, ali da se iz svega izvukao. Pobjedu nad covidom je očito odlučio proslaviti na jahti.

Također, na korejskom poluotoku posljednjih sedmica ekstremne poplave su potopile ulice, automobile i zgrade, jer su bujice donijele više od mjesec dana količine padalina u roku od nekoliko dana. Između ponedjeljka i srijede u južnokorejskom Seulu je zabilježeno ukupno 525 mm – nešto više od 50 centimetara.

Potvrđeno je da je najmanje devet osoba umrlo u poplavama, a u korejskim medijima se piše da ih je više povvrijeđeno ili nestalo. Visoke stope padalina i poplave tijekom sezone monsuna u Južnoj Koreji uobičajene su, s prosječnom količinom oborina do 10 mm dnevno i 250 mm u mjesecu augustu. Međutim, ovotjedne akumulacije oborina daleko su premašile ove tipične uvjete.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare