Životni stil

Kinder bueno kolač bez pečenja

Sastojci za podlogu:

300 grama petit keksa

250 grama tamnog eurokrema

Krema:

500 ml mlijeka

1,5 puding od vanilije

3 kašike šećera

250 g mascarpone sira

2 vanilin šećera

300 ml vrhnja za šlag

100 g prženih i mljevenih lješnjaka

mlijeko za umakanje keksa

Ganache:

200 g čokolade za kuhanje

200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Prvo započnite s pripremom kreme da se može hladiti.
  2. U posudu dodajte puding i šećer, pomiješajte s malo mlijeka.
  3. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
  4. Kada mlijeko zakuha umiješajte pripremljene sastojke i stavite kuhati sve zajedno.
  5. Nakon što je puding kuhan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom.
  6. Ostavite da se ohladi.
  7. Za to vrijeme na tacnu postavite obruč promjera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u pleh ako nemate obruč.
  8. Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu.
  9. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa.
  10. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema.
  11. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.
  12. Kada se puding ohladio izradite ga mikserom.
  13. Dodajte mascarpone i vanilin šećer te sjedinite.
  14. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s miksanjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude.
  15. Šlag dodajte u puding i lagano i kratko miješajte špatulom.
  16. Dodajte lješnjake i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine.
  17. Kremu rasporedite preko keksa u obruču.
  18. Kolač stavite u frižider dok pripremate ganache.
  19. Za ganache vrhnje za šlag grijte na srednjoj temperaturi do vrenja.
  20. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje.
  21. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim je prohladite i prelijte po kolaču.
  22. Kolač ostavite u frižideri (najbolje preko noći) da keksi omekšaju, a ostali sastojci se stegnu.