Politika

Kineski privrednici iz Brčkog donirali novac za borbu protiv koronavirusa

Članovi Udruženja za promociju bosanskohercegovačko-kineskog mira i jedinstva danas su gradonačelniku Brčko distrikta BIH uručili novčanu pomoć za borbu protiv koronavirusa. Prikupljena sredstva su donirana Crvenom krstu Brčko Distrikta BiH.

Sredstva u iznosu od 15.750 KM su uz podršku Ambasade NR Kine u Bosni i Hercegovini prikupili kineski privrednici koji žive u Brčko distriktu BiH.

Predstavnik Udruženja za promociju bosanskohercegovačko-kineskog mira i jedinstva izjavio je da Kinezi koji žive u Brčkom na ovaj način žele pokazati da saosjećaju s narodom u Bosni i Hercegovini u ovom teškom vremenu.

„Ponosan sam na naše sugrađane kineske državljane koji su na ovaj način pokazali solidarnost sa građanima Brčko distrikta BiH. Njihova zemlja je na putu da prebrodi ovaj veliki problem s koronavirusom i kineski narod u ovom trenutku čini ogromne napore najprije da u svojoj zemlji riješi problem epidemije, a onda pokazuje i jednu vrstu plemenitosti da pomogne i drugim zemljama“, naglasio je gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić.

Prikupljena sredstva su uručena Crvenom krstu Brčko distrikta BiH a bit će utrošena za nabavku sredstava neophodnih za prevenciju epidemije, ali i za nabavku prehrambenih i higijenskih artikala koji će biti uručeni onima kojima su trenutno u stanju potrebe.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare