Vijesti

KJKP Rad objavio uznemirujuću fotografiju: Neko je bacio kompletne kurbane pored kontejnera. Kažnjen je

Kantonalno javno komunapno preduzeće Rad objavilo je fotografiju na kojoj se, kako tvrde, vide kompletni kurbani koji su bačeni pored kontejnera.

“Radujemo se aktivnom učešću građana u suzbijanju pojava koje narušavaju nivo javne higijene u naseljima. Uslikano vozilo iz kojeg je izbačeno 15 kompletnih kurbana u kontejner u naselju Blažuj, Općina Ilidža. Kantonalna Uprava za Inspekcijske Poslove Kantona Sarajevo će izdati prekršajni nalog i počinioc će se sankcionisati”, naveli su iz Rada.

Objava KJKP Rad

Na katastrofalno stanje sa čistoćom grada i ogromnim brojem nesavjesnih građana danas je ukazao i resorni ministar u Vladi KS Enver Hadžiahmetović.

„Zaista je formiranje komunalne policije jedini način da stanemo ukraj primitivizmu i malograđanštini pojedinaca zbog kojih ispaštaju građani cijelog Kantona Sarajevo. Nećemo više tolerisati takvo ponašanje i formirat ćemo odjeljenje komunalnih policajaca koji će djelovati 24 sata dnevno na terenu, uz mogućnost izdavanja prekršajnih naloga, pokretanja prekršajnih postupaka, pa čak i podnošenja prijava za krivična djela za neodgovorne pojedince,“ najavio je ministar Hadžiahmetović.Povezani postovi: