Sport

KK Bosna demantovao Benjaminu Karić: Skaka nam je dao 5.000 KM

Iz Košarkaškog kluba Bosna Royal oglasili su se novim saopćenjem za medije u kojem su istakli da od gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić nisu dobili nikakva novčana sredstva uz jasnu poruku da jedino što očekuju jeste ranije dogovorena posjeta klupskim prostorijama.

Njihovo saopćenje za medije prenosimo od početka do kraja.

“U našem obraćanju javnosti prethodnog dana te nakon čitanja izjave PR službe Gradonačelnice Karić, ustanovili smo sljedeće:

U svom saopćenju nismo niti spominjali sredstva, samo obećanu i dogovorenu posjetu Klubu, a koja nikada nije i realizovana.

Nadalje, zbog izjave PR službe, citiramo: ‘Što se tiče finansijske podrške, iz budžeta Grada Sarajeva već su izdvojena sredstva za pomoć košarkašima Bosne, kojima je uplaćena pomoć za pripreme’, završen citat, dužni smo radi valjanih informacija, navesti sljedeće:

Ugovorom o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2021.godinu, Član 1. sa pozicije 614300: Grantovi neprofitnim organizacijama: Transferi udruženjima građana: Podrška vrhunskom sportu, u iznosu od 5.000,00 KM (slovima: pethiljada KM), Član 3. svrha uplate: finansijska podrška u realizaciji projekta učešća u drugom dijelu lige 14, Prvenstva BIH u košarci u 2021. godini.

Ugovor broj: 01/09-11-582-2721, od 26.3.2021.godine, potpisao je gradonačelnik Saraheva Abdulah Skaka.

Dana 29.4.2021. navedena sredstva su uplaćena na račun Kluba.

Unaprijed se radujemo posjeti i prilici da upoznamo gradonačelnicu sa svih aktuelnim temama. Sportski pozdrav”, piše u saopćenju.

Podsjetimo, KK Bosna ove godine slavi 70. rođendan, zbog čega su uputili poziv svim zainteresovanim privrednim subjektima, pravnim i fizičkim licima iz Bosne i Hercegovine, da se uključe u kampanju podrške radu ovog košarkaškog kluba za takmičarsku sezonu 2021/2022 Prvenstva BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare