Vijesti

Klanjana dženaza Tetki Zilhi: Ispraćena je dobra duša

Na Bakijskom mezarju Faletići u prisustvu velikog broja prijatelja, članova porodice, ali i građana iz svih dijelova naše zemlje klanjana dženaza i obavljen ukop Zilhi Šeta, poznatijoj u narodu kao tetka Zilha.

Podsjećamo, tetka Zilha je preselila na ahiret 1. oktobra u 69. godini života, a skoro tri decenije vodila Narodnu kuhinju, a sam Bog zna koliko gladnih usta je nahranila za sve ove godine, pogotovo tokom onih najtežih perioda, agresije na našu zemlju i kada je Sarajevo bilo u potpunoj opsadi, piše Hayat.

Njen rad u Narodnoj kuhinji nije bio upitan ni za vrijeme koronavirusa, iako je zbog godina, ali i dijabetesa spadala u rizičnu grupu.

Veliki broj građana na dženazi

Tetka Zilha je porijeklom iz Višegrada, Kosovo Polje, a 1970. godine je završila gimnaziju.

Dobitnica je brojnih nagrada za svoju humanost – Međunarodne nagrade za dobročinstvo u Turskoj, Šestoaprilske nagrada grada Sarajeva, priznanje emeritusa dr. Mustafe Cerića koji je obnašao dužnost reisu-l-uleme, 2003. godine bila je izabrana za Ženu godine (časopis Žene).

Bila je velika podrška i majka nemoćnim, gladnim i bolesnim stanovnicima, a često je u razgovorima isticala da je posebno raduje što može pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a uz to radi i ono što voli, a to je kuhanje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare