Sport

Klopp o Newcastleu: Svi šute, neći ni ja reći sve što mislim. Ali, ne mogu da shvatim kako se to dozvolilo!?

Liverpoolov trener Jürgen Klopp otkrio je kako gleda na to što su Newcastle preuzeli saudijski milijarderi.

Taj klub je prošle sedmice prodan saudijskom investicijskom fondu (PIF) za 305 miliona funti i u klub je ušla garnitura koja raspolaže s 320 milijardi dolara. Newcastle je tako preko noći postao, bez ikakve konkurencije, najbogatiji klub na svijetu, a Klopp smatra da će to potpuno promijeniti evropski nogomet. Predsjednik PIF-a je Mohammed bin Salman, princ Saudijske Arabije.

“Ne želim razvlačiti tu temu jer to nije moj posao. No, ne postoje dva stava oko pitanja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. Tu nema rasprave. Ne razumijem kako je to neko dopustio unatoč brojnim pitanjima vezanih za temu ljudskih prava u toj zemlji. To jednostavno ne mogu shvatiti, ali o tome su odlučivali neki drugi ljudi”, rekao je Klopp za njemački Sky i nastavio:

“Što se samog nogometa tiče, mislim da je jasno da će oni biti supersila. To je treći klub na svijetu koji je u vlasništvu neke države, s time da ovaj pripada najbogatijoj obitelji na planeti. Mogućnosti koje imaju su nevjerovatne. Kad se osnivala Superliga, čitav svijet je bio protiv nje, a sad imamo Superligu praktički za jedan klub. Newcastle će sigurno dominirati evropskim nogometom sljedećih dvadeset ili trideset godina.”

Klopp smatra da Newcastle teško može povući previše loših poteza.

“Nije teško zabrljati i spiskati puno novca. No, na duge staze u nogometu jednostavno ima previše dobrih igrača i dobrih stručnjaka i Newcastle će ih s vremenom sve dovesti. Ja nisam jedini koji je zabrinut zbog toga, ali budući da svi šute i ništa ne govore, neću ni ja reći zaista što mislim. Tako je kako je, moramo naučiti živjeti s tim”, rekao je Liverpoolov trener.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare