Sport

Klopp oduševio izjavom o koronavirusu: Ovo bi trebalo biti nešto čime se uvijek vodimo u životu

U jeku dodatnog širenja koronavirusa zbog kojeg je danas nakon brojnih evropskih liga prekinut i Premiership, trener Liverpoola Jurgen Klopp odlučio se obratiti javnosti.

Nijemac se oglasio saopćenjem objavljenim na službenoj web-stranici engleskog kluba, a njegova poruka odjeknula je na Otoku.

"Prvo i osnovno, svi moramo napraviti sve što možemo da zaštitimo jedni druge. Ovo bi trebalo biti nešto čime se uvijek vodimo u životu, ali sada je to posebno važno. Rekao sam i prije da je nogomet najbitnija od svih nebitnih stvari. Danas nogomet i nogometne utakmice uopće nisu bitni. Naravno da ne želimo igrati pred praznim tribinama i naravno da ne želimo da se natjecanja prekidaju, ali ako je to uvjet da bismo svi bili dobro, onda to radimo i ne pitamo ništa. Ako biramo između nogometa i dobrobiti društva onda to nije natjecanje. Uopće nije", naglasio je Klopp pa dodao:

"Današnja odluka donesena je za dobrobit svih nas. Zato je maksimalno podržavamo. Virus je pokazao da bavljenje sportom ne gradi imunitet. Našim rivalima koji imaju problema s koronavirusom želim poručiti da smo iza njih. Niko od nas ne zna kakav će biti konačni ishod, ali moramo vjerovati u odluke koje odgovorni donose. Da, ja sam trener nogometnog kluba i trebao bih biti vođa. Mislim da bi u ovom trenutku, kad toliko ljudi u našem gradu, regiji, državi i svijetu ima puno problema s onime što se događa, bilo pogrešno ne reći ništa o situaciji", istaknuo je Klopp u svom obraćanju.