Sport

Klopp poslao jasnu poruku igračima: Ako je nekom uslov Liga prvaka, ne želim ga ovdje

Jurgen Klopp održao je konferenciju za medije pred utakmicu 27. kola engleskog Premiershipa koju Liverpool u nedjelju od 15 sati igra protiv Fulhama.

Posljednjih nekoliko dana puno se priča o navodnim problemima u Liverpoolovoj svlačionici do kojih je došlo zbog niza loših rezultata, a otočki mediji pišu da neki igrači razmišljaju i o odlasku iz kluba.

Njemački stručnjak odlučio se na presici osvrnuti na te napise, ali i poslati jasnu poruku svim igračima kojima je igranje Lige prvaka razlog za ostanak u Liverpoolu.

“Razumijem i poštujem sva pitanja te vrste, ali ne brinem se oko toga. Nikad se nismo morali brinuti oko toga pa se ne moramo ni sada. Znam da imam odane igrače, sigurno mi niko neće doći i reći da odlazi ako sljedeće sezone ne zaigramo Ligu prvaka. To se neće dogoditi. Poznajem ih dovoljno dobro da to sa sigurnošću mogu reći”, rekao je Klopp pa dodao:

PROČITAJTE  Zašto Erdogan sad smiruje tenzije?

“Stalno ponavljam isto. Ako igrač ne želi doći ovdje jer ne može igrati Ligu prvaka, i ne želim ga ovdje. Ako igrač želi otići odavde jer nema Lige prvaka, ni njega ne želim ovdje.”Povezani postovi: