Sport

Klopp poslao otvoreno pismo Liverpoolu. Poruke koje je poslao jako su moćne

Englesko nogometno prvenstvo i dalje je sadržajno i zanimljivo, no ono najbitnije riješeno je dosta prije završnog čina sezone. A riješeno je na radost Liverpoolovih navijača koji su naslov engleskih prvaka dočekali nakon tri dekade nadanja i patnje.

Ne čude stoga pojedince scene proslave koja je uslijedila po saznanju da je čekanju došao kraj. S druge strane, jasno, dosta je onih koje viđeno čudi, posebice ako se zna da je nastavak sezone upriličen bez podrške publike, pred praznim tribinama engleskih stadiona i uz posebne mjere kojima je cilj onemogućiti širenje koronavirusa, krivca i za višemjesečni prekid natjecanja.

Viđeno čudi i Jurgena Kloppa.

Liverpoolov menadžer oglasio se otvorenim pismom svim sugrađanima, izabravši pristup za istup u javnost kakvog dosad nije prakticirao. Na konferencije za medije i pojavljivanje u medijima je naviknut, otvoreno pismo koje je objavio Liverpool Echo nešto je što dosad nije pisao. Pokazao je Klopp napisanime u njemu koliko razumije grad koji ga je prigrlio, ljude koji u njemu žive, ali i putem njega odaslao savršenu, snažnu poruku uz poziv na pamet i zajedništvo.

Otvorio ga je spominjući veselje zbog titule, potom je pisao o ponosu koji osjeća zbog funkcije menadžera u Liverpoolu, a onda iskazao poštovanje prema, prvo gradskom rivalu Evertonu “koji će pod Carlom Ancelottijem samo nastaviti rasti” i svim klubovima u ligi. Par redaka posvetio je Kennyju Dalglishu koji je “duša kluba” i par Stevenu Gerrardu koji predstavlja njegove noge. Spominjao je povijest kluba, a zatim i važnost navijača kod kojih obožava njihovu “ljubav, pjesme, neprihvaćanje poraza, predanost, razumijevanje igre i vjeru” u ono što rade on i svi u klubu.

Packu su, ipak, dobili.

“Ono što mi se nije svidjelo, a moram to reći”, započeo je, “bile su scene u petak na Pier Headu. Čovjek sam i vaša je strast moja strast, ali u ovome je trenutku najvažnije izbjeći ovakva okupljanja. Dugujemo to najranjivijima u našoj zajednici, zdravstvenim radnicima koji su nam toliko dali, kojima smo pljeskali, policiji, lokalnim vlastima…” nizao je, šaljući upozorenje. Uz poruku da se slaviti mora na siguran način, bez “rizika od daljnjeg širenja ove grozne bolesti”.

Dodaje da bi, da je situacija normalna, volio zajedničku proslavu, veću i od one nakon osvajanja Lige prvaka i da će slavlja biti kad za to stigne vrijeme.

“Obojit ćemo grad u crveno”, poručuje.

Ali, ne sada. Sada je vrijeme za akciju drugačije vrste, a on se nada da će “za koji mjesec, ili više bude li potrebno, ponovno pisati pismo u kojem će zahvaliti što su se ljudski životi stavili ispred svega ostaloga. Ništa me ne bi učinilo više ponosnim”, zaključio je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare