Sport

Klub Lane Pudar ironično poručio: Izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru napreduju punom parom…

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin. Prvenstvo se održava u australskom Melbourneu.

Ovo je još jedna potvrda kvaliteta koji 16-godišnja Mostarka posjeduje, ali i signal onima koji su zaduženi da pruže sve uslove sportistima da to i učine.

“A u međuvremenu dok radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru napreduju punom parom, Lana Pudar je upravo na svjetskom prvenstvu u Melbournu završila svoju finalnu utrku u disciplini 200m delfin gdje je osvojila odlično peto mjesto.

Bravo Lana, bravo ekipa, idemo dalje”, ironično je poručeno iz Klub vodenih sportova Orka, čija je članica Lana Pudar.

Iz Orke su tako još jednom podsjetili na neophodnost izgradnje olimpijskog bazena u gradu na Neretvi.

A od posljednje posjete gradskih i federalnih struktura, koja je upriličena 25. augusta, prošlo je 112 dana. Od bazena još ni “b”, prenosi Federalna.ba.

Podsjetimo, nakon uspješno isplivanih kvalifikacija, Lana Pudar je jučer opet bila najmlađa učesnica finalne utrke u disciplini u kojoj je prethodno postala evropska seniorska prvakinja.

No, ni činjenica da još stječe neophodno iskustvo, nije joj predstavljala problem da se nađe među odabranim djevojkama.

Lanu Pudar do kraja ovog svjetskog prvenstva očekuju još nastupi u kvalifikacijama, a nadamo se i polufinalu i finalu discipline 100 metara delfin tokom vikenda.

Nastupi u Melbourneuu su uvod za naredno ljeto i Svjetsko prvenstvo u velikim bazenima u japanskoj Fukuoki.

Vrhunac ciklusa će biti nastup na Olimpijskim igrama. Naredne Igre će 2024. godine biti održane u Parizu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare