Film

Ko će biti novi Bond? Najveći favoriti možda neće

Producent Jamesa Bonda, Michael G. Wilson (80), otkrio je da će sljedeći špijun 007 vjerojatno biti glumac u tridesetima, pa je isključio mlađe zvijezde za tu ulogu.

Scenarist koji producira franšizu s polusestrom Barbarom Broccoli, dao je uvid u to što traže u sljedećem Bondu nakon odlaska Daniela Craiga iz uloge.

Govoreći na događaju posvećenom Bondu u Britanskom filmskom institutu, Michael je rekao da su u prošlosti tražili mlađe glumce za tu ulogu, ali je priznao da to više “ne funkcionira”.

Već je veteran

“Zapamtite, Bond je već veteran, imao je neko iskustvo. On je osoba koja je prošla ratove, da tako kažem. Vjerojatno je bio u SAS-u ili tako nešto, on nije klinac iz srednje škole kojeg možeš dovesti i započeti radnju – zato ćemo birati glumce od trideset i nešto godina”, rekao je Wilson, piše Deadline.

Međutim, Michael je otkrio da kasting još nije počeo te da neće lako pronaći Danielovu zamjenu, nakon što je prošle godine završio svoju posljednju ulogu Bonda u “Za smrt nema vremena”.

Sudeći po producentovim komentarima, naizgled su isključeni glumci koji su na društvenim mrežama dobili najveći podršku za ulogu u novom Bondu, Idris Elba (50) i Tom Hardy (45).

Ostali glumci koji su bili najavljeni za ulogu su Jack O'Connell (32), Richard Madden (36), Regé Jean-Page (34), i Henry Cavill (39), prenosi Net.hr.

Producentica Barbara rekla je da je Daniel humanizirao špijuna koji je nekoć bio ženskar i da će se emocionalna evolucija lika nastaviti u sljedećem nastavku.

Veće uloge za žene

Također je govorila o tome kako su nedavni filmovi o Bondu sadržavali veće uloge za žene, dodajući da planiraju u nove filmove uključiti i veće ženske uloge.

“To je evolucija”, rekla je za časopis Variety te dodala: “Bond se razvija kao što se razvijaju i muškarci, ne znam ko se razvija bržim tempom.”

Tako je u posljednjem nastavku Bonda Lashana Lynch, koja glumi kolegicu špijunku Nomi, ušla u povijest kao prva Afroamerikanka žena agent.

Producenti su insistirali da tek trebaju odlučiti tko će preuzeti legendarnu ulogu, objašnjavajući da je do sljedećeg filma o 007 još barem “nekoliko” godina.

Govoreći o glasinama da je Idris Elba u redu za tu ulogu, Barbara je rekla da u zadnje vrijeme nisu bili u kontaktu s glumcem, ali su producenti priznali da ga “vole”.

Uz to su priznali da Idris “možda oklijeva” preuzeti tako dugu obavezu, a Michael je rekao da je bilo dovoljno teško potpisati ugovor s Danielom kad je on bio u 30-ima.

Broccoli je rekla da glumac kojeg odaberu mora najbolje odgovarati njihovim planovima za Bonda i tome gdje žele odvesti lik u nadolazećim filmovima.

Zvijezde, uključujući Toma Hardyja, Richarda Maddena i Henryja Cavilla, također su predložene kao glavni kandidati za ulogu Bonda, nakon što je Barbara potvrdila da će sljedeći agent biti ipak muškarac.

Cavill je već godinama u evidenciji i pokazuje da je još uvijek zainteresiran za željenu ulogu ako mu se ukaže prilika.

Glumac je rekao The Sunday Timesu 2021. da će “vrijeme pokazati” hoće li on postati posljednji glumac koji će tumačiti kultnu ulogu.

“Ne znate u kojem smjeru žele odvesti Bonda i zato volim reći da je sve uvijek na stolu”, rekao je svojedobno Cavill.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare