Politika

Ko je i zašto sinoć pucao na poslanika SDS-a? Stanić sumnja da je naručeno ubistvo, iz MUP-a RS kažu da je porodična svađa

Miladin Stanić, šef poslaničkog kluba SDS-a u NSRS, kaže da je na njega pucano iz političkih razloga i da je policija dala krivu informaciju da se radi o neriješenim imovinskim odnosima. Sumnja da je "ubistvo naručeno".

"Nemam nikave neriješene odnose", tvrdi Stanić i dodaje da se pucnjava na njega desila oko 16:45 sati na javnom putu u opštini Prnjavor.

On je otkrio da je na njega pucao Petar Stanić, koji je zagriženi SNSD-ovac i koji je rekao, nakon lokalnih izbora, kada je pobijedio načelnik SNSD-a u Prnjavoru: - Da sada može raditi šta hoće!

"Više puta sam upozoravao poliicju ali niko ništa nije radio", kazao je Stanić i dodao da u policiji nije dao izjavu jer im ne vjeruje.

"Izjavu ću dati nadležnom tužiocu i ne bi bio iznenađen da je ovo bilo naručeno da me ubije", kaže Stanić.

On dalje navodi da mu je nedavno i šef poslaničkog kluba SNSD-a u NSRS Igor Žunić rekao: - Vidjećeš kada ti se mi nakačimo…

On sumnja da je ubistvo naručeno iz redova SNSD-a.

"Da je uspio da me ubije u SNSD-u bi večeras bila radost", kaže Stanić.

Stanić je inače žestoki kritičar vlasti SNSD-a zbog čega je, takođe, u NSRS verbalno bio napadnut i od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Međutim, iz MUP-a RS su dali saopćenje u kojem navode da je sukob nastao zbog neriješenih imovinskih odnosa.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je on osumnjčen za pokušaj ubistva i da će poslije završene kriminalističke obrade biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Oni su pojasnili da im je juče oko 17 časova prijavljeno da je P.S. iz pištolja, pucao u pravcu M.S. zbog nerješenih imovinsko – pravnih odnosa.

"Policijska uprava Banjaluka osuđuje izjavu Miladina Stanića i Srpske demokratske stranke koji ovaj događaj nazivaju „političkim činom“, a radi se o nerješenim imovinsko – pravnim odnosima između članova porodice Stanić. Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od 10 prijava između članova porodice Stanić, u posljednjih godinu dana, a koje se odnose na nerješene imovinsko – pravne odnose, a da je to problem koji traje godinama i da policija redovno interveniše", pojasnili su u banjalučkoj policiji.

No, Stanić ostaje pri svome.

Kaže da je odbio da da izjavu policiji, jer im ne vjeruje i da će to učiniti kod nadležnog tužioca.

Vjeruje da se radi o poltičkim motivima i da je u pitanju naručeno ubistvo.

"Policija je, iako se izvlačila i minimizirala sve ovo, pronašla čaure, pištolj… Ja sam ostao živ, samo me je jedan metak zakačio za prst desne ruke iako je više njih ispaljeno", kazao je Stanić.