Sport

Ko je ustvari Vico Zeljković? Poslije više od pola godine napokon smo saznali

N/FS Bosne i Hercegovine je konačno ubacio biografiju predsjednika Saveza na sajt krovne kuće bh. fudbala.

Poslije više od pola godine praznine javnost konačno može da se upozna sa biografijom prvog čovjeka fudbala u Bosni i Hercegovini, a evo šta piše u njoj.

“Rođen je 12. novembra 1988. u Gradišci.

  1. marta 2021. godine na sjednici Generalne Skupštine izabran je za predsjednika NS/FS BiH u periodu od 2021. do 2025. Glavni prioriteti u ovom mandatu, kako je najavio, su projekti na unapređenju infrastrukture na stadionima u Bosni i Hercegovini kao i razvoj omladinskog i ženskog fudbala.

Od juna 2018. član je uprave FK Borac u kojem je do avgusta 2020. godine uspješno obavljao i funkciju predsjednika.

PROČITAJTE  Stadion Tušanj dobija najsavremeniji travnati teren, vrijednost projekta oko 1.150.000 eura

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banja Luka bio je od 12.10. 2018. do 05.06. 2020.

Za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske izabran je u januaru 2020. a nakon reizbora na funkciju predsjednika FSRS u septembru iste godine kao predsjednik entitetskog Saveza postao je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Član UEFA Komiteta za nacionalne asocijacije je od 11. jula 2021.godine.

Ljubav prema sportu iskazivao je veoma rano, kroz aktivno bavljenje košarkom u omladinskim selekcijama Igokee, zatim fudbalom u školi fudbala “Džaja” kao i u banjalučkom Borcu.

Osim sporta, preokupacija su mu i aktivnosti vezane za poboljšanje kvaliteta života u društvenim zajednicama i rad na zaštiti životne sredine.

Zeljković je diplomirao na BLC (Banja Luka College) te stekao zvanje menadžera zaštite na radu i zaštite životne sredine.

PROČITAJTE  "Skandal mi je okončao nogometnu karijeru, ali sada na stranici za odrasle zaradim pola miliona funti godišnje"

Radio je u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, nakon čega je poslovnu karijeru nastavio graditi u privatnom sektoru.

Aktivno govori engleski jezik”, stoji u biografiji.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare