Vijesti

Ko predstavlja turizam na EXPO-u u Dubaiju? Turistička zajednica KS ide tek u januaru

Turističke potencijale i prednosti Bosne i Hercegovine na panel diskusiji Country Business Briefing BiH predstavila je Aida Terzić, direktorica Pino Nature hotela.

Ona je navela da je BiH kao ni jedna zemlja u svijetu pogodna za sve vrste turizma i to tokom čitave godine.

Aida Terzić na panel diskusiji

Između ostalog u svom govoru je istakla kako EXPO znači dosta turizmu u BiH koji je ujedno i najsvjetlija zvijezda u našoj zemlji.

“Nacionalna geografija je pisala o nama 2021. godine kao jednoj o top turističkih destinacija. Nakon toga, broj turista se tri puta povećao. Iako je korona zaustavila dolazak turista, čim su se granice otvorile ljudi su poželjeli da dođu u BiH. Bilo je dosta turista tokom ljeta, ali dolazi i dosta tokom zime. Sarajevo je poznato po Olimpijskim igrama te olimpijskim planinama”, navela je Terzić na panel diskusiji.

Dakle, na panel diskusiji o turizmu u Kantonu Sarajevu je pričala vlasnica privatne kompanije, dok zvanična Turistička zajednica Kantona Sarajevo kako je naveo direktor Kenan Magoda nije ni bila pozvana upravo na Nacionalni dan.

Što je i on sam potvrdio za naš portal. Magoda je za naš portal kazao da nije dobio poziv niti od Organizacionog odbora za odlazak na EXPO 2020 u Dubaiu ali niti od Vlade Kantona Sarajevo za Nacionalni dan.

Međutim, kako nam je kazao Turistička zajednica KS će se pojaviti na EXPO-u kao i sve druge turističke zajednice iz drugih gradova.

“Nacionalni dan je forma koja će trajati jedan ili dva dana. U Turističkoj zajednici imamo stvarno puno posla, radimo nešto sasvim novo za ovu zimsku sezonu. Kada govorimo o kriterijama odlaska u Dubai, nisam uključen, da sam dobio poziv, odazvao bih se”, kazao je Magoda.

Kontaktirali smo i ministra Adnana Delića kako bi provjerili navode zbog čega Turistička zajednica KS nije pozvana. On nam je pojasnio da nije izostavljena nego da ide u januaru.

“Turistička zajednica KS, koja je pri resoru Ministarstva privrede KS, nije izostavljena, nego turistički sektor i Turistička zajednica KS idu u januaru 2022.godine na Expo 2020 Dubai. Tada će biti prilika da Turistička zajednica KS predstavi turističke potencijale Kantona Sarajevo, zajedno sa drugim turističkim zajednicama iz Bosne i Hercegovine u danima turizma na Expo 2020 Dubai. Predsjedavajući povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo nije bio ni planiran”, naveo je Delić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare