Puni Gas

Ko sada naruči novi Toyota Land Cruiser na isporuku će čekati 1.460 dana

Prošle godine se “šuškalo” da je Toyota imala toliko narudžbina za novi Land Cruiser da se na isporuku čeka četiri godine zbog izuzetnog interesa.

Sada je japanski proizvođač potvrdio tu informaciju te je na japanski sajt modela postavio obavještenje s izvinjenjem.

“Hvala što ste se odlučili za naše vozilo. Land Cruiser je vrlo dobro primljen u Japanu i širom svijeta, pa se iskreno izvinjavamo što će biti potrebno dosta vremena za isporuku vašeg primjerka Land Cruisera nakon narudžbine. Iskreno se izvinjavamo zbog toga. Ako naručite sada, vrieme isporuke može da bude do četiri godine. Daćemo sve od sebe da skratimo vrijeme isporuke za naše kupce. Cijenimo vaše razumijevanje po ovom pitanju”, navodi se u obavještenju.

PROČITAJTE  "Tesla" povlači 130.000 vozila zbog ekrana

U roku od samo nekoliko mjeseci od lansiranja novog Land Cruisera prošle godine, Toyota je već saopštila da je potražnja tolika da će vrijeme čekanja biti oko godinu dana. Sada ispada da je i taj rok bio previše optimističan jer očigledno tada u jednačinu nisu stavili aktuelni problem s nedostatkom poluprovodnika te slomom lanaca snabdijevanja u autoindustriji, piše Jutarnji.hr.

A što je najbolje, novi Land Cruiser se za sada uopšte ni ne nudi na polovini svjetskih tržišta: u SAD i Evropi je još u prodaji dosadašnji model za razliku od zemalja poput Japana, Rusije, Australije ili područja Bliskog istoka gde je već nekoliko mjeseci u ponudi. S obzirom na sve, čini se da se Toyota neće ni žuriti kako bi svuda ponudila najnoviju generaciju svog kultnog terenca…Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare