Magazin

Ko su najbolji muškarci pod plahtama? Imaju samo jednu, ali posebnu vrlinu

Jedna vrlina ukazuje na to da bi muškarac mogao da bude dobar ljubavnik, kažu nove studije.

Dnevnik “Socio Affective Neuroscience & Psychology” objavio je da su stručnjaci istraživanjem seksualne prošlosti žena pokušali da ustanove s kakvim su partnerima imale najbolji seksualni odnos i redovno dostizale vrhunac.

U istraživanju su učestvovale žene do 69 godina koje nisu u vezi ili braku jer su stručnjaci smatrali da bi one u vezi osjećale obavezu da daju bolju ocjenu svom trenutnom partneru, čak i ako je realno ne zaslužuje. Ispitanice su u 70-minutnom testu odgovarale na razna pitanja o svom seksualnom životu, a na osnovu njihovih odgovora istraživači su ustanovili da su najbolji seksualni odnos imale sa – duhovitim muškarcima, piše Men’s Health.

Smisao za humor pokazao se kao sjajan predznak seksualnih vještina jer upućuje na to da je muškarac opušten u raznim situacijama, pa tako i onim intimnim, što je važno za dobru komunikaciju između partnera i, na kraju, za dobar seks.

Među drugim vrlinama našla se i kreativnost. Muškarci koji su kreativni na drugim životnim poljima tu svoju osobinu lakše iskazuju i među plahtama. Takvi muškarci su pokazali veći interes za seksualno zadovoljstvo svojih partnerki od drugih muškaraca.