Sport

‘Koeman nema karaktera, rekao mi je da sam višak u 40 sekundi. Proslava? Nije bila zbog njega‘

Prošle godine Suarez je prešao iz Barcelone u Atletico Madrid nakon što su u redovima katalonskog velikana zaključili da im nije potreban. Dužnost da takvu vijest saopći igraču zapala je Ronalda Koemana.

Suarez je slatku osvetu dočekao prošlog vikenda kada je zabio Barceloni u 2:0 domaćoj prvenstvenoj pobjedi, a gol je proslavio gestikulacijom telefonskog poziva. Iako se tada mislilo da je takva proslava namijenjena Koemanu, urugvajski je napadač rekao da nije jer nije bio siguran jer sam Nizozemac ili klub želio da on ode.

“Telefonski poziv u kojem mi je Koeman rekao da na mene u klubu ne računaju trajao je 40 sekundi. To nije način na koji se riješava legende”, rekao je Suarez, prenosi Marca.

PROČITAJTE  Cristiano Ronaldo u sporu sa čuvenim američkim listom: Šta kriju dokumenti o slučaju navodnog silovanja?

“Prvo mi je rekao da mu nisam u planovima, a onda da ako ne riješim pitanje svog ugovora da ću igrati u otvarajućoj utakmici sezone protiv Villarreala. Nedostajalo mu je osobnosti i karaktera da mi sve jasno kaže, je li on taj koji me ne želi ili me klub više ne želi”, dodao je Suarez.

Pokušao je objasniti i koliko mu je teško pao rastanak od Barcelone.

“Bili su to za mene jako teški dani zbog svega što sam dao za klub. Razgovarao sam nakon svega sa suprugom Sofijom i Leom (Messijem). Bila je to komplicirana godina zbog svega. Tada je i Messi zatražio transfer, dvjema porodicama bilo je teško.

PROČITAJTE  Messi i Mbappe uništili Club Brugge, City izgubio u Njemačkoj

Na kraju je objasnio proslavu s gestikulacijom poziva nakon gola Barceloni.

“Bila je namijenjena ljudima koje poznajem, da znaju da i dalje imam isti broj telefona. Nije bilo namijenjeno za Koemana, tako sam se dogovorio još ranije s djecom”, zaključio je Koeman.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare