Sport

Koeman odgovorio na prozivke Miralema Pjanića. Bio je brutalan

Miralem Pjanić nakon potpisa za Bešiktaš prozvao je svog bivšeg trenera Ronalda Koemana.

Bh. reprezentativac je u intervjuu za Marcu kritikovao trenera Barcelone zbog toga što mu nije davao šansu za igru.

“Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se dešavala prošle sezone. Fudbaler sam, želim igrati i to je ono što me čini sretnim”, rekao je Pjanić i dodao je:

“Iskreno, još uvijek ne znam šta je želio od mene. Imao sam Covid kada sam tek došao. Nisam počeo na vrijeme trenirati. Trener me nikad nije predstavio grupi kao ostale igrače. Od samog početka sve je bilo veoma čudno. Profesionalac sam, mogu razumjeti da ne računaju na mene, ali neko mi je morao objasniti zašto. Nemam 15 godina”.

PROČITAJTE  Marca: Barca kasno sinoć odlučila potjerati Koemana. Otkazom će zaraditi bogatstvo

“Nikad mi nije dao pravu šansu. U svakoj utakmici koju sam igrao stavljao me na drugačiju poziciju. Iskreno, pitao sam se šta radim pogrešno. Možda mu se nije dopalo šta sam rekao pred novinarima. Možda je to, a možda me jednostavno nije volio. Volio bih da mi je to rekao u lice. Dobijemo utakmicu u Torinu, odigram dobro, a zatim me nema nikako u utakmici La Lige. Pitam se šta je želio od mene”.

Koeman je sada u razgovoru za Mundo Deportivo objasnio situaciju oko Pjanića i istakao da su drugi igrači bili bolji od bh. fudbalera.

“Mislim da je malo isfrustriran i to potpuno razumijem da je razočaran”, rekao je Koeman za Mundo Deportivo i dodao:

PROČITAJTE  Trener Bešiktaša razočarao Pjanića i navijače

“U našem sistemu igre kojeg preferiramo, sa i bez lopte, on je izgubio mjesto od konkurencije. Ništa drugo se nije dešavalo. Pokušali smo, ali drugi igrači su bili bolji. Želim mu sve najbolje”, rekao je trener Barcelone.Povezani postovi: