Region

Kokan Mladenović poslao žestoku poruku Vučićevom režimu zbog Mladićevog murala: Tjerate nas u gerilu!? Dobit ćete gerilu!

Radovan Karadžić, Ratko Mladić. Slobodan Milošević i ostala krvava žgadija nisu i nikada neće biti ono što predstavlja bit svih nas. Vi nas tjerate u gerilu i dobit ćete gerilu! Do pobjede! Je suis Aida Ćorović, napisao je režiser Kokan Mladenović na svom Facebook profilu povodom jučerašnjih dešavanja u vezi sa muralom posvećenom zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Poznati pozorišni režiser Kokan Mladenović, reagovao je na svom Facebook profilu povodom jučerašnje zabrane protesta protiv murala posvećenom Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

„Međunarodni sud za ratne zločine presudi da je general Ratko Mladić kriv za ratne zločine nad civilima, uključujući i genocid u Srebrenici. Desničarska bagra, koje je pun Beograd, od Predsjedništva i Skupštine, do stadiona i ulice, oslika mural njemu u čast i počinje skrivena kamera – policija ne pronalazi i ne hapsi one koji na sramotu našeg naroda glorifikuju one koji su taj narod osramotili, već čuva mural sa njegovim likom od građana koji poštuju zakone i koji pokušavaju da dokažu da nismo svi zločinci, da Radovan Karadžić, Ratko Mladić. Slobodan Milošević i ostala krvava žgadija nisu i nikada neće biti ono što predstavlja bit svih nas.

Vi nas tjerate u gerilu i dobićete gerilu! Do pobjede! Je suis Aida Ćorović!“, napisao je Kokan Mladenović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare