Vijesti

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu McGaha posjetila OSA-u. Sastala se sa Mehmedagićem

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se danas s generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica McGaha se upoznala s radom Agencije, dosadašnjim rezultatima i planovima za naredni period.

Također, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije s NATO štabom u Sarajevu u okviru svojih nadležnosti. Izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama u oblasti sigurnosti s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Generalni direktor OSA-e poželio je uspješan mandat generalici McGaha te je još jednom izražena želja za nastavkom odlične saradnje između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i NATO Štaba u Sarajevu, saopćeno je iz OSA-e.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare