Vijesti

Komemoracija Vjekoslavu Mandiću: Bio je odgovoran i nenametljiv

U amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas je održana komemoracija za preminulog ministra zdravstva Federacije BiH Vjekoslava Mandića. O liku i djelu govorile su Mandićeve kolege iz Vlade, saradnici i prijatelji, nakon što su se prethodno brojni upisali u knjigu žalosti u zgradi Vlade FBiH u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA).

U ime Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od Mandića se oprostio direktor Ante Kvesić. Govoreći o Mandiću, prisjetio se njihovog prvog susreta devedesetih, otkada su, kako je rekao, gajili iskreno prijateljstvo.

“Sućut porodici u ime našeg kolektiva. Izgubili smo sposobnog i privrženog čovjeka. Sjećam se našeg prvog susreta. Tada je započelo iskreno prijateljstvo koje je potrajalo do njegove smrti. Uradio je mnogo toga. Izgarao je, donosio je mnogo teških odluka, a mnogo je radio i posljednjih mjeseci i godina, iako je znao koliko je bolestan. Pokoj mu vječni”, rekao je Kvesić.

O saradnji s Mandićem iz koje se izrodilo prijateljstvo govorio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Kazao je, između ostalog, da je dosadašnji ministar zdravstva bio odgovoran i nenametljiv čovjek, a podsjetio je i da je prije formiranja aktualnog saziva Vlade FBiH, obnašao odgovorne funkcije, prije svega u periodu od 2005. do 2007. godine.

“Nikom od nas dolaskom pandemije nije bilo lako raditi. Vjekoslav je od početka donosio razumne odluke koje su uvijek bile u korist naših građana. Bio je, prije svega, dobar čovjek i prijatelj. Toga su svjesni svi koji su imali čast raditi s njim. Teško će se nadomjestiti njegov odlazak. Izražavam duboku sućut porodici u svoje i u ime Vlade FBiH”, rekao je Novalić.

Vjekoslav Mandić danas će biti sahranjen na Rimokatoličkom groblju Lakševine u Mostaru.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare