Vijesti

Kompanije iz UAE zainteresirane za investiranje u Krajini. Ružnić: Vrijeme je za prekretnicu

Premijer Mustafa Ružnić (NES) boravio je u radnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje se sastao s predstavnicima više kompanija koje su iskazale interes za investiranje na području Unsko-sanskog kantona.

Ružnić sa privrednicima iz UEA

„Vlada, na čijem sam čelu, je spremna da, u partnerstvu sa poslovnim ljudima, gradi ambijent za privredni razvoj i osigura efikasnu podršku zainteresovanim investitorima. To podrazumijeva projektno razmišljanje i efikasnost u realizaciji započetih i budućih projekata. Naši domaćini bili su ugledni poslovni ljudi kao što su generalni direktor Privredne komore u Vladi Emirata Adžman (Ajman) Abdullah Mohammed Al Muwajai i predsjedavajući Odjela carine i luke u Vladi Emirata Adžman i ujedno Generalni direktor Svjetske humanitarne organizacije Human Appel International Sheikh Mohamed Bin Abdullah Al Noaimi. Oni su nas pozvali da im predstavimo potencijale naše Krajine i iskazali interes za velika ulaganja. Naravno, da bi se to ostvarilo u praksi neophodna je saradnja svih nivoa vlasti te usklađeno i efikasno djelovanje institucija u profesionalni poslovnoj saradnji sa zainteresovanim investitorima. To je ključ uspjeha za budući razvoj. Krajina je propustila mnoge šanse za razvoj tokom proteklih dvije i po decenije unatoč svom izuzetnom geostrateškom položaju i svim potencijalima. Vrijeme je za prekretnicu i zajednički rad koji će rezultirati razvojem i boljim životom za sve građane“, istakao je premijer USK.

Ružnić predstavio potencijale

U ime Vlade USK, potpisao je Memorandum o razumijevanju sa konzorcijem CHEMIE TECH DMCC (CTD) i EMIRATES GATES INVESTMENT, Dubai, UAE.

Predstavnici konzorcija, potpisnici direktor CTD Mazarali Kamumiya Saiyed i H.H Sheikh Saeed bin Tahnoon bin Saqar Al Nahyan ovim su zvanično iskazali zainteresovanost za investiranje u projekte na području USK istaknuo je premijer Mustafa Ružnić te dodao da Memorandum je općenit i za svaki pojedinačni projekat će se praviti poseban ugovor sukladno zakonodavnim procedurama.

Svrha Memoranduma je pravljenje okvira za investiranje, upravljanje, operativno savjetovanje i izvođenje projekata na području Unsko-sanskog kantona a izražava zanimanje za projekte: aerodrom Bihać, proizvodnju solarne energije, projekat termalne rivijere Gata Bihać i druge projekte od interesa za Unsko-sanski kanton.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare