Vijesti

Komšić: Iskreno, očekivao sam bolji rezultat BH Bloka. Njihovi glasovi bi mogli biti ključni

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je za O kanal, između ostalog, izbore u Mostaru.
Kaže da je narod izabrao ono što misli da je najbolje.

“Iskren da budem, očekivao sam bolji rezultat BH bloka. Rezultat je solidan i broj vijećnika na osnovu raspodjele mandata će govoriti da bi upravo ti glasovi koji su otišli BH bloku mogli biti presudni. Šta će ljudi u BH bloku uraditi, ne znam. Vidjet ćemo da li će se izmaći skroz od bilo kakve priče o formiranju vlasti, da li će ući u kombinaciju i tražiti gradonačelnika, bilo je i takvih priča ili će se to opet svesti, ako se izmaknu, da ni SDA ni HDZ nemaju izbor nego da moraju zajedno, što je za njih u Mostaru prirodno stanje”, kazao je Komšić.

Na pitanje postoji li mogućnost koaliranja sa HDZ-om, Komšić ističe da, ukoliko BH blok ne bude želio učestvovati u formiranju vlasti u Mostaru, to će biti jedini izlaz.

“Nažalost, jer onda smo opet na istom, ništa se nije u suštini promijenilo”, dodaje.

Kada je u pitanju ime gradonačelnika, kaže da je Koalicija za Mostar podržavala dr. Guzina, međutim, pojavile su se neke informacije, još uvijek na nivou glasina, da Irma Baralija bude kandidat za gradonačelnika. Kaže, ne bi imao ništa protiv toga, ako će to donijeti neku promjenu u Mostaru.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare