Politika

Komšić: Naša je dužnost omogućiti radnicima dostojanstven rad

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom Međunarodnog praznika rada uz želju da se u budućem djelovanju svih političkih aktera na svim nivoima vlasti, naprave pozitivne promjene i poboljša status radnika.

“Cilj svakog posla, rada je produktivno djelovanje koje vodi ka određenom postignuću. Radnici teže ka tome, kako bi se osjećali korisno u kolektivu i doprinijeli razvoju na lokalnom i globalnom nivou, ali jednako žele da se poštuju njihova osnovna radnička prava”, napisao je Komšić.

No, kako je dodao, radnici često osjećaju nesigurnost u radu koji obavljaju zbog čega ima je potrebna zaštita bh. institucija koje im to moraju, kaže Komšić, omogućiti.

“Omogućiti radnicima dostojanstven rad naša je dužnost. Sindikalne organizacije i udruženja radnika imaju, također, obavezu da zastupaju interese radnika, a ne poslodavaca ili vladajućih političkih elita. Uz želju za dobro zdravlje i perspektivan rad u budućnosti, svim građanima BiH želim sretan Prvi maj, Međunarodni praznik rada”, naveo je Komšić u čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.Povezani postovi: