Željko Komšić se obrušio na strance, Milorad Dodik,
Politika

Komšić se obrušio na strance: Dosta je njihovog licemjerstva. Tražiti pomoć od njih je potpuni promašaj

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas se obrušio na strance i međunarodno zajednicu.

On je govorio na naučnom skupu “9. januar – put u genocid” te poručio da od stranaca ne treba očekivati da će zaustaviti Milorada Dodika.

Komšić se obrušio na strance zbog njihovog odnosa prema Miloradu Dodiku i njegovoj politici.

On je naveo da su stranci uvijek u takvim i sličnim prilikama spremni dotrčati do onih koji su za državu BIh, bez razlike ko je u tome trenutku vlast, i to uvijek sa pitanjem o tome šta se može dati Dodiku i separatistima kako bi očuvali stabilnost i mir.

“Mislim da je konačno vrijeme da svi zajedno kažemo da Dodiku i separatistima ne možemo i nećemo dati ništa. Jer ionako imaju previše”, rekao je Komšić.

On je dalje kazao kako se Dodik ne smije kockati, ali da smije provocirati.

“Ono što smije je provocirati u nadi da ćemo mi vječno tražiti zaštitu i protekciju od nepostojeće međunarodne zajednice, koja će onda činiti sve da smiri separatiste u RS”, rekao je Komšić.

Prema njegovom mišljenju, više se ne treba tražiti nikakvu pomoć stranaca u obuzdavanju Dodikovog separatizma.

“To se do sada pokazalo kao potpuno promašeno. A na naplatu su nam obično stizale te njihove retoričke osude. I to u vidu zahtjeva da se na nekim drugim pitanjima od državnog značaja bude popustljiv”, kazao je Komšić.

No, nije tu stao.

“Već smo pomalo umorni od ispraznih deklarativnih osuda i licemjernih saopćenja u kojima se pozivaju sve strane da spuste tenzije. Jasno da ne dižu sve strane tenzije. Ne polažemo nikakva nadanja u ispraznu retoriku koja izjednačava one koji napadaju državu BiH i sve druge”, kazao je Komšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare