Politika

Komšić: Umjesto da Čovića i Dodika sankcioniše Varhelyi ih poziva da sluša njihove planove o podjeli BiH

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi pozvao je predsjednike SNSD-a Milorada Dodika, SDA Bakira Izetbegovića te HDZ-a Dragana Čovića na sastanak u Brisel 6. jula u Briselu.

Nakon ovog poziva oglasio se lider Demokratske fronte Željko Komšić.

Komšić je naglasio kako ovaj poziv smatra potpuno promašenim i da Evropska kommisija treba uvesti sankcije liderima HDZ-a i SNSD-a, a ne slušati njihove planove o podjeli BiH.

“Navodni poziv evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyia tobožnjim predstavnicima konstitutivnih naroda, smatram potpuno promašenim. Umjesto da Evropska komisija izrekne sankcije Čoviću i Dodiku zbog obaranja reformskih zakona koji su dijelom prioriteta iz Mišljenja EK, Izetbegovića, Čovića i Dodika zovu kako bi im dvojica posljednjih predstavili svoje planove o podjeli BiH”, rekao je Komšić.

Komšić je upozorio Varhelyija i Evropsku komisiju da dok god se pitaju građani BiH, razgovora o podjeli zemlje neće biti.

“Gospodin Varhelyi i Evropska komisija moraju znati da dok se god građani BiH pitaju o sudbini svoje zemlje takvih razgovora neće biti. Ako misle da će u Sarajevu za takve razgovore pronaći sagovornike, neka pokušaju, pa ćemo vidjeti kako će se provesti ti novi i mekši sagovornici”, upozorio je Komšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
karaoke
karaoke
1 mjesec
gluho bilo
gluho bilo
1 mjesec

gluho bilo pa ovaj je Hrvat a nije pozvan