Vijesti

Komšićeva poruka Dodiku: Ako želi vidjeti nestanak RS neka pokuša to sprovesti. Za dva dana bi doživjeli potpuni debakl

Nakon monologa Milorada Dodika u NSRS, stigla je reakcija iz kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Dodik je govorio o ukidanju OHR-a i referendumu o secesiji RS.

“S obzirom na to da se poziva na Skupštinu koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni dužnosnici iz RS-a osuđeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike”, istakao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Međutim, dodaje Komšić, “ovaj put mu to neće proći jer su svi oni koji vole državu BiH jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za provođenje iste”.

PROČITAJTE  Tužilaštvo BiH utvrđuje: Postoje li elementi za djelovanje nakon američkih sankcija Dodiku?

“Štaviše, za dva dana bi doživjeli potpuni debakl. Ako želi vidjeti nestanak RS neka pokuša provesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rješavanju stvarnih problema građana, a ne da se moramo raspravljati o njegovim ispadima”, podvukao je Komšić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare