Pakleni Šund

Konačno stigla vijest koju su svi čekali: Potvrđena druga sezona serije ‘Squid game‘!

Ako do sada već niste pogledali najgledaniju Netflixovu seriju “Squid game”, morali ste uložiti iznimne napore da ne naletite na neki ‘spoiler’ na internetu jer u posljednje vrijeme svi pričaju upravo o ovoj TV uspješnici. A sada stižu sjajne vijesti za sve fanove!

Scenarist i reditelj Netflixove hit serije kaže da je u ‘procesu planiranja’ druge sezone ove južnokorejske TV senzacije.

“Bilo je toliko pritiska, toliko potražnje i toliko ljubavi kad je riječ o drugoj sezoni da mi ne ostavljate izbora”, rekao je reditelj Hwang Dong-hyuk, piše The Guardian.

Krvava kritika kapitalizma ispričana kroz bitku likova koji se takmiče u nasilnim izvedbama tradicionalnih korejskih dječjih igara postala je najgledanija Netflixova serija u historiji. Nevjerovatnih 142 miliona kućanstava pogledalo je seriju, a ušla je i među 10 najboljih na streaming-listama u 94 zemlje svijeta. Također se procjenjuje da je Netflixu osigurala zaradu od 900 miliona dolara, prema povjerljivim dokumentima do kojih je došao Bloomberg.

PROČITAJTE  Raportova recenzija nedjeljom│The Harder They Fall: Crni kauboji na tarantinovskom Divljem Zapadu

Prva sezona serije završila je nevjerovatno, s Gi-hunom, pobjednikom i jedinim preživjelim u igrama, koji je odlučio razotkriti sumnjive organizatore.

“Obećat ću van ovo. Gi-hun će se vratiti. On će učiniti nešto za svijet”, rekao je Hwang.

Ostali detalji ostali su visjeti u zraku.

“Druga sezona mi je u glavi. Trenutno sam u procesu planiranja. Mislim da je još prerano kazati kada i kako će se druga sezona dogoditi”, dodao je.

Netflix je u međuvremenu pokušao malo ublažiti očekivanja gledatelja.

“Još se raspravlja o drugoj sezoni, još nije potvrđena”, rekao je njihov glasnogovornik, no nema sumnje da je potražnja zaista velika.Povezani postovi: